Потресаваща гавра! Вандали влязоха в училище в Благоевград и уринираха върху учебници

Вандали са успели да проникнат с взлом в благоевградското Трето основно училище „Димитър Талев” и са уринирали върху нови учебници за първи клас, току-що доставени в учебното заведение, пише Pirinsko.com.

Гаврата с книгите на знанието е извършена периода от 27 до 30 юли. Най-вероятно гамените са атакували школото в късните часове през изминалия уикенд. Само една улица дели учебното заведение от полицията, но това не е стреснало нападателите.

Те са ползвали кози крак, за да отворят прозорец, който води към физкултурния салон. Разбили са вратата на учителите по физическо възпитание и са задигнали мрежа с 10 футболни топки. За капак са нахлули в топлата връзка на салона с училището и са уринирали върху доставените нови учебници.

„Ужасно деяние, не се нуждае от коментар, нямам думи. Кражбата на топките е най-малкият проблем. Ще са необходими сериозни средства, за да ремонтираме разбитите врати и прозорци. Но най-страшно е това, което са направили с учебниците”, коментира зам.-директорът на училището – Васил Чолаков. За случая е уведомена Районна прокуратура-Благоевград. Образувано е досъдебно производство.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ