Професор обясни защо Бойко остава на власт: За да изпълни искане на протестиращите!

7 Dni Bulgaria07.09.2020
Бойко Борисов

Сблъсъците се превърнаха в един повод за публичен сблъсък. Отговорни са властите. Защо се допусна напрежение, при положение че имаше толкова органи на реда. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия социологът и бивш член на ЦИК Цветозар Томов.

„Тези, които се „метнаха“ да ръководят протестите са ми крайно неприятни“, допълни по темата математикът и експерт по изборния процес проф. Михаил Константинов.

За изборните промени математикът заяви: „Идеята беше да се гласува два дни – първо възрастните, после младите. В Чехия се гласува два дни“.

„Ако въведем двудневен изборен ден, то това ще предизвика по-голям хаос“, каза Томов.

„Не може да има и предсрочни избори, и машинно гласуване“, разкри проф. Михаил Константинов.

20 000 машини трябва да се осигурят за изборите – срокът за доставка е поне 3 месеца, коментира математикът. „Факт е, че ще има хора, които трудно ще се справят с машина. Законодателството трябва да даде шанс и на тези хора“, разкри експертът по изборен процес.

„Има три причини „за“ въвеждането на машинното гласуване – недоверието в честността на изборите, елиминиране на субективния фактор при ръчното преброяване и модернизация на изборния процес“, каза Цветозар Томов.

Бившият член на ЦИК разкри, че има и сканиращи машини, които събират и електронен, и хартиен вот, който може да се провери по всяко време.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ