Караянчева разкри, че службите на Румен Радев са извели майките от Народното събрание

7 Dni Bulgaria18.09.2020
протест, майки

Цвета Караянчева се включи по телефона, за да оправдае лъжите на Антон Кутев, който участваше в сутрешния блок на бТВ. Тя реагира отново остро по темата с нахлуването на майките от „Системата ни убива“ в сградата на парламента. 

Караянчева каза, че жените са били допуснати до деловодството.

„В 10 ч. внесоха декларацията и тя бе отправена към всички народни представителите. Да ме обвинява (Кутев, бел. ред.), че аз съм нареждала нещо на НСО… НСО си изпълняват задълженията“. ПРипомняме, че НСО е под прякото и единствено нареждане на президента Румен Радев.

Председателят на Народното събрание каза, че от февруари има заповед на здравния министър, на базата на която всяко държавно учреждение издава свой заповеди за пропускателния режим.

„Лъжа е, че майките не са били допускани. Виждате, че и детенцето беше вътре с майка си. Има правилник в Народното събрание, в който се казва, че след като посетител приключи срещата си, в рамките на 30 минути трябва да напусне. Не мисля, че дамите по някакъв начин са били бити или ритани“, коментира Караянчева.

Тя бе категорична – ситуацията се използва от Мая Манолова и БСП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ