Христо Бойкикиев плаши: Ще стъжним живота на БСП и Слави, ако не ни вземат в управлението!

7 Dni Bulgaria20.09.2020
христо иванов 2

„Ние сме извън парламента и предизвикахме най-голямата му криза“, похвали се Христо Иванов в интервю пред „Дарик Радио“.

„Представете си какво ще стане в Народното събрание, ако някой си позволи да прави управление на промяната без наше участие – ще му се стъжни живота. „Демократична България“ е готова да управлява, но с поведението си извън парламента сме показали, че можем да бъдем и изключително ефективна опозиция“, заяви Иванов.

Тезата за интелигентната, конструктивна и ефективна опозиция беше широко застъпена и през 2014 г. Тогава обаче плановете да се стои извън властта бързо пропаднаха след коалирането с ГЕРБ. Тогава вместо констативна опозиция Реформаторския блок набързо се оказа неконструктивен коалиционен партньор.

Този път Иванов не изключи възможно коалиране анти-ГЕРБ.

„Кой ще управлява – казва избирателят, не аз. И нека свикнем с това. Не казва Бойко Борисов кой ще управлява. Не знаем с каква програма, с какви хора ще се появи и ще излезе от своето мълчание Слави Трифонов, не знаем как ще изглежда БСП след гражданската война, която минава в решителен етап там, не знаем как ще започне да изглежда Мая Манолова – какви хора и каква програма ще застане зад това нещо, Цветан Цветанов знаем ли как ще изглежда неговата формация“, изброи Иванов.

Той самият твърди, че не иска да става премиер. За сметка на това в политическата сила имало няколко варианта, които може да предложи за поста.  


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ