Нова смърт! Бебе е починало дни след като се родило в скандалната плевенска болница!

umbal-pleven_0

За случай на починало дете, родено в плевенската болница, където преди дни почина родилка, а бебето й е в тежко състояние, съобщиха родителите му в сутрешния блок на Нова телевизия.

На 3 юни се роди нашето дете със синдром на Даун. Става въпрос за същата болница, каза Галя Горчева, майка на починалото момиченце.

„На 3 юни се роди нашето дете със синдрома на Даун. По време на бременността не бяха направени всички изследвания. Първо ни бе препоръчано много скъпо изследване, което не може да си позволим – 1300 евро. А останалите изследвания, по думите на гинеколога ни, били игра на тото. нямало да бъдат точни“, каза Галя Горчева.

По думите на родителите, личният им гинеколог е препоръчал скъпото изследване, което се праща в чужбина. То давало на 99% точност, дали има генетични увреждания детето.

5 дена преди раждането постъпих в болница. 3-4 дена лекарят се чудеше да дали да извади детето, защото имаше проблем с тоновете му. Роди се детето, съмняваха се за някакво генетично заболяване, но казаха, че не е нищо страшно. На следващия ден отидох да видя дъщеря си. Появи се д-р Андрей Христов и ми каза в прав текст, че детето на 99% има синдром на Даун.

Стреснах се, шокирах се и се обадих на бащата на детето, който по това време беше в чужбина. Започнахме да четем за тази болест и видяхме, че голям процент от тях имат проблем със сърцето. Лекарите ни увериха, че няма никакъв проблем. На третия ден извадиха дъщеря ни от кувьоза, за да я преместят в дом Майка и дете. Виждахме я, че диша по-тежко, попитахме защо, казаха ни, че е нормално за недоносените деца. След това личният ни лекар каза, че не е нормално да диша така детето, че чува шум и препоръча ни преглед при кардиолог. За съжаление, в сряда вечерта, на 21 юни тя почина, разказа майката на починалото бебе.

През цялото време лекарите не ни дадоха никакво еднозначно мнение. Казаха ни, че няма какво да се притесняваме за сърчицето на детето, каза Владимир Врачански, баща на починалото момиченце.

45 дена след смъртта на детето ни официалните резултати от аутопсията все още не са готови, подчерта той. Първите данни от аутопсията сочат, че детето ни е имало голям порок на сърцето. Имаме претенции не само към болницата, а към цялата система – нещата куцат много сериозно. Не може толкова лекари да наблюдават детето всеки ден и да не видят този порок, да не се направят редица други изследвания, добави майката на починалото бебе.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ