Здравният министър проговори дали ще се поставят КПП-та

костадин ангелов

Не възнамеряваме да затягаме мерки. Няма да се поставят КПП-та и няма да се прилагат нови ограничителни мерки. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинг в Министерски съвет.

Трябва да спазваме сегашните мерки срещу COVID-19 – дисциплина, отговорност, носене на маски, ползване на дезинфектанти, лична хигиена. Ще проверяваме дали мерките се спазват. Трябва да свикнем да живеем с този вирус и да спазваме разписаните мерки, защото те дават и ще дават най-голяма сигурност, подчерта министърът.

Днес българското правителство взе решение с постановление на Министерския съвет за одобряване на допълнителни разходи от бюджета на Министерството на здравеопазването в размер на 2,1 млн. лева. Сумата е достатъчна за закупуване на 2500 флакона „Ремдесивир“, необходими за българските граждани, обясни министърът.

До момента страната ни е получила 2837 флакона от лекарството под формата на дарения, разпределени по всички РЗИ-а в страната. Използвани са 978 флакона.

Нуждите на всички пациенти в страната, които се нуждаят от включване към терапевтични схеми на лечение с препарата, са задоволени и няма нужди, които да не могат да бъдат задоволени на национално ниво, каза още Ангелов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ