Доц. Кунчев с изключително интересно разкритие за болните от коронавирус!

Ангел Кунчев

Хората, които дават положителен резултат за коронавирус, се подмладяват. Това заяви доц. Ангел Кунчев по време на редовния седмичен брифинг на НОЩ.

„Епидемичната ситуацията в Европа за 14-дневен период, въпреки сериозният ръст в България, показва, че ние продължаваме да не сменяме мястото си. Към този момент сме на 22-ро място от 30 страни. На 5-то място сме на Балканите, като и тук няма промяна. Смъртността е 1.56 на 100 хиляди, което ни дава 8-мо място в ЕС. Всички тези данни са на база статистиката за последните две седмици“, заяви доц. Ангел Кунчев.

Той добави, че има и увеличение на направените тестове у нас. Премината е границата от 400 теста на 100 хиляди население. Кунчев обясни, че ЕС има изискване за определен брой тестове и само тогава приема резултатите представителни. България се намира категорично над този брой, добави здравният инспектор.

По думите му страната ни е в средната степен на разпространение на вируса. „Вижда се, че Плевен и Ловеч имат по-ниски показатели. Да, има ръст в смъртността. Но тя не е с темповете, с които се увеличава заболяевамостта, което е положително“, подчерта още доц. Кунчев.

„Няма изненада в това, че областите минават през тежки периоди. И при грипа е така. Картината може да се промени доста бързо,ако не се спазват мерките. Не трябва да приемаме това 23 или 25-то място като даденост“, каза още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ