Нашенец загази след издънка в чужбина, вижте как глобяват там за нарушения!

Съд

Окръжен съд – Добрич призна финансова санкция, наложена в Германия на български гражданин от каварненското село Хаджи Димитър за извършено нарушение по Закона за движение по пътищата. 29-годишният мъж е бил глобен за това, че на 8 юли 2015 г. е управлявал мотоциклет без да притежава книжка с необходимата за това категория.

Нарушението му било засечено по федерална автомагистрала, където той се движел с мотоциклет със скорост от 45 км/ч., въпреки че знаел, че не притежава свидетелство за управление на МПС – клас М. Решението за налагане на глобата е било постановено от съдебен орган в Германия и е влязло в сила на 13 октомври 2017 година. Разпоредено било мъжът да плати и направените разходи по съдебното производство в размер на 78,70 евро.

Производството в Окръжния съд беше образувано въз основа на изпратено от германските власти удостоверение за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави – членки на Европейския съюз. Съдебният състав прецени, че не са налице основания за отказ от признаване и изпълнение на наложената глоба и мъжът трябва да плати 2109,75 лева, които са равностойни на общия размер на наложената в Германия санкция от 1078,70 евро. В съдебната зала българският гражданин заяви, че съжалява за извършеното нарушение и желае да плати наложената му глоба.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна в 7-дневен срок.

 За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ