Пак ни удрят по джоба! Поскъпва продукт от първа необходимост, който консумираме всеки ден!

earn-more-money-this-year-800x453

Експерти очакват тежките климатични условия тази година да вдигнат цената на пшеницата до 350 лв. за тон, респективно да се повиши и стойността на хляба. Според прогнозите, ще бъдат прибрани около 5,5 млн. тона зърно.

„Климатичните условия тази година опровергаха очакванията за високи добиви и за качествена пшеница“, каза Антонина Белопитова от Софийската стокова борса.

„Най-вече от източната част на България не са доволни от качеството, от влагата. Продават я като фуражна, което е за тях един вид загуба, тъй като от хлебната пшеница е на по-висока цена с около 10-15 процента.“

Цената се движи около 300 – 320 лева за тон без ДДС. В сравнение с миналата година увеличението е с 10% и ще продължи да расте през следващите месеци.

Очаквам повишение, но не в рамките, които наблюдавахме през 2007-а, 2008-а, когато цената на пшеницата стигна до 400 лв. на тон, каза още Белопитова, цитирана от БНР.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ