Каракачанов: Скопие подцени ситуацията. Този път обаче, няма накъде да се отстъпва

Красимир Каракачанов

Още от подписването на Договора от 1 август 2017 г. позицията на България е много ясна. Потвърдена е и по един много ясен и категоричен начин с Рамковата позиция от 9 октомври миналата година и е одобрена единодушно от българския парламент.

Следователно – ние няма как да мръднем от позиция, която е решение на българския парламент. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод позицията на страната ни за хода на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС.

За съжаление – колегите от Скопие подцениха ситуацията, разчитаха, че някой друг ще им свърши работата и че България, както винаги, е правила отстъпки в името на добрите отношения, на това, че имаме едни братски чувства. Този път обаче, няма накъде да се отстъпва и няма нужда да се отстъпва, защото практиката показва, че добрите намерения не се споделят.

В коментар на изказването на премиера на Северна Македония Зоран Заев, че България е нарушила договора, Каракачанов заяви: Това само ме убеждава, че той и повечето министри явно не четат документите, които са подписали. В член втори много ясно пише, че България ще подкрепя Македония за постигане на критериите. Един от критериите е решаването на двустранните проблеми със съседите, но те явно нямат желание. Не само член втори, но целият Договор не се спазва от Скопие.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ