БСП върна на власт жената, която преби от бой Цветан Цветанов в Търново

7 Dni Bulgaria10.11.2020
мариана бояджиева

Мариана Бояджиева е новият областен председател на БСП, след като получи доверието на Областния съвет на партията. При провелия се таен вот тя победи с 25 гласа срещу 17 гласа за досегашния областен председател Петко Тюфекчиев, съобщиха от местния пресцентър на БСП.

Мариана Бояджиева беше общински и областен председател от 2007 до 2013-та година. Както и заместник-областен управител до 2009-та година. Под нейно ръководство БСП постигна и най-добрите си резултати във Велико Търново през последните 10 години.

През 2011 г. кандидат на социалистите за последно стигна до балотаж на кметските избори в старата столица. А на парламентарните избори през 2013-та година БСП изпревари ГЕРБ с 5000 гласа в областта.

Тогава Бояджиева водеше червената листа, а тази на основните политически опоненти беше оглавена от Цветан Цветанов, припомнят социалистите. Мариана Бояджиева беше и два мандата народен представител, а в 42-то Народно събрание беше избрана и за зам.-председател на парламентарната група на БСП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ