Министър Ангелов си назначи протестър от БТВ за дясна ръка, той си изпълни поръчката

Костадин Ангелов

След озадачаващото назначение на противника на мерките срещу коронавируса Атанас Мангъров за шеф на COVID-отделението в Инфекциозна болница, днес здравният министър Костадин Ангелов придизвика нова изненада.

Професорът е назначил за свое пресаташе в здравното министерство журналиста Петър Нанев от Би Ти Ви. През последните месеци Нанев беше на първа линия при отразяването на протестите за сваляне на правителството.

Това научи ПИК от отлично информирани източници от здравното министерство.

Според колеги на Нанев той решил да смени попрището си, тъй като заплатата му в Божков ТВ била ниска. Както ПИК разкри, там Нанев месечно се разписва срещу 6000 лева извън бонусите.

Нанев беше изпълнител на поръчката срещу бившия здравен министър проф. Николай Петров, която трябваше да го злепостави за конфликт на интереси. Проф. Петров напусна омерзен поста си и се върна във ВМА. Още тогава се заговори, че на неговото място ще застане шефът на Александровска болница проф. Костадин Ангелов, но тогава това не се случи.

Петър Нанев пък бе удостоен с 5000 лева награда от Сашо Диков, който на свой ред ги получи като награда на тв фестивала „Св. Влас“ и веднага се закле да ги даде на онзи журналист, който с разкритията си свали министър от поста му. Нанев отказа да вземе парите.

За сметка на това обаче в гилдията се говори, че той има и някаква роднинска връзка със сегашния здравен министър Костадин Ангелов, който наследи на поста Кирил Ананиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ