Марияна Николова: Мотото ни е „Зимните спортове са здраве“

Банско

На терен съм в зимните курорти – важно е да се спазват мерките в местата за настаняване. Предстоящият зимен сезон ще има, не може да се говори за добра година, но ще се работи. Това заяви в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

„Мотото ни е „Зимните спортове са здраве““, добави тя. Представители на бранша благодариха на министъра, че се грижи за бизнеса им.

„Всички заедно трябва да имаме дисциплина. Клъстърните случаи не могат да бъдат взимани под общ знаменател в конкретните курорти“, разкри още министърът.

„Ако имаме по-добри показатели за заразени бихме могли да направим компромис за празниците – заведенията да работят и след 23,30 часа“, коментира Николова.

В туризма много помогнаха мерките 60/40 и 80/20, разкри Марияна Николова.

„Деликатна е ситуацията с екскурзоводите – повече от тях не са част от фирми. Три варианта ще подпомагат и този сектор. Всички финансови средства, за засегнатите туристически сектори, би трябвало да се изплатят до края на годината“, съобщи вицепремиерът.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ