Проф. Антоанета Христова разкри защо са опасни Румен Радев и мангъровците след атаката на К-19

румен радев 2

Политическият психолог проф. Антоанета Христова разкоства изцепките на Румен Радев от последните дни и мангъровците след атаката на коронавируса, пише ПИК.

Проф. Христова разкри, че синът й, който е специализант по медицина е със симптоми на коронавирус и очакват резултатите от теста. Той от три седмици е в болницата, за да помага на своите колеги. „Неговия най-голям проблем, който е споделял е невъзможността да се приемат хората, които имат нужда от хоспитализация, защото са повече от леглата, които имат и апаратурата, като независимо от активното търсене не могат да отговорят на нуждите“, заяви още проф. Христова. Основният проблем обаче на национално ниво е липсата на медицински кадри.

Политическият психолог се съгласи с думите на здравния министър проф. Костандин Ангелов, че сега не е време за реформи, но когато пандемията свърши, такива ще трябват и то сериозни.

Запитана от водещата Ива Николова за нарастващата вълна в социалните мрежи затова да не се носят маски, проф. Христова заяви, че след изследване на нейния институт е показало, че последствията ще бъдат пагубни след години. „Постепенно фейсбук се превърна в негативната част на страната. Проблема става още по-видим, когато се намираме в криза“, заяви още гостът в студиото и уточни, че като има криза темата не трябва да е широко обсъждана от тези, които я управляват, с всички експерти включени в нея и се води авторитарно с воля и императивно налагани решения. Тук е важна и връзката с медиите.

В момента се прави и проучване за нивата на стрес сред хората, като за момента резултатите са, че хората са все по-притеснени. „Не мога да кажа, че в момента процеса се управлява добре, но тези които се опитват да се намесват отстрани – вредят. До този момент не съм чула нито едно решение за решаване на проблемите или алтернативни мерки и решения“, заяви проф. Христова и определи като абсолютен популизъм и дивидент отиването на депутати от БСП в болницата. Няма нито едно решение от екипа на президента Румен Радев, който той би трябвало да има. „Не да критикува, а да предлага, без критика и да го казва по един авторитетен и разумен начин“, заяви още гостът.

Запитана как си обяснява, че повече от 8 месеца КСНС при президента не е свикван по тези въпроси, проф. Христова заяви, че кризата е дошла в момент, когато отношенията на Радев с правителството са били вече изключително тежки. „Според мен той има самочувствието, че със съпругата му са феномен в българската история. Вероятно вече си дава сметка как е станал президент, но това бие върху егото му, когато вижда, че има свобода на мнението, като в тази ситуация психологическата реакция на такъв човек е да се затвори, а не да подаде ръка. Това е типа, който ще ударя по масата до край. При така личностна особеност не можем да очакваме разширяване на комуникацията ми във формат като този съвет, където участват и управляващите. От началото на тази война аз казвах, че той няма да може да изпълнява задълженията си, защото той ще отхвърли управляващите и създавайки подводни камъни, той не може да стигне до консенсус“, заяви проф. Христов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ