Красимир Каракачанов към Скопие: ЕС не е СССР

красимир каракачанов

Управляващите в Скопие си представят ЕС като СССР, в който имаше социалистически държави, които ако се сдърпат помежду си, тичат в Москва и там е арбитърът, който преценява. ЕС обаче е от едноправни и равноотговорни страни, когато има страна със забележки към друга, останалите се съобразяват. Това заяви пред БНР вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод въпроса спреговорите за членството на Северна Македония в ЕС.

Той подчерта, че страната ни подкрепя членството на Скопие в Европейския съюз, но след като западната ни съседка поеме съответните ангажименти по спорните въпроси.

Каракачанов определи като „глупости на търкалета“ обвързването на спирането на Северна Македония към ЕС с услуга за Русия.

„Чия руска позиция обслужваме? На тези в Скопие, които 70 години имат идеология, разработена в Москва – за отделна македонска нация, която няма нищо общо с българите, и една практика и политика на Скопие през последните 30 години за отричане на българския характер на историята на географската област Македония, присвояване на български национални герои“, отбеляза вицепремиерът.

По негови думи в действителност Скопие провежда руско-коминтерновската политика, докато България прави точно обратното.

Той посочи, че не може да се създава фалшива идентичност на базата на кражба на чужда история.

Каракачанов допълни, че държавни служители от правителството на Северна Македония са едни от „най-агресивните и най-грозните плювачи“ срещу България и ако позволим това да продължи, ще вкараме огромен проблем в ЕС, който ще касае не само историята ни, но и темата с националната ни сигурност, а освен това ще създава проблеми и на самия Европейски съюз.

„Години наред България финансира гетозираната и неграмотната раждаемост. Нашата идея беше хората да усетят, че държавата не е мащеха за работещите и за грамотните хора. Това беше решение на правителството. В един момент група депутати от ГЕРБ решиха, че това не е справедливо“. Това заяви вицепремиерът по поводказуса с детските надбавки.

Той бе категоричен, че ВМРО ще настояват за отпадане на имуществения ценз, за да може и тези, които получават нормални доходи, да получават надбавки.

Според него е глупост обществото за пореден път да бъде разделяно. Думите му са по повод плана на ГЕРБ да насочи икономията от 205 млн. лева за по-високи заплати в МВР и месечни добавки на медиците.

Каракачанов изрази недоумение от вземането на парите от родителите и даването им на полицаите.

„Полицаите са хора с достойнство и отказаха да вземат тези пари. И ще настройваме едни българи срещу други. Това е несериозно като подход и е контрапродуктивно“, категоричен бе той.

Относно кризата с коронавируса вицепремиерът подчерта, че още лятото е заявил, че в тази ситуация политиците и институциите трябва да си подадат ръка и да работят в полза на обществото. Той обаче не бил чул нещо реално и конкретно нито от президента, нито от БСП.

Ако казваш, че правителството ръси пари наляво и надясно, кажи как и къде точно да бъдат изръсени тези пари, настоява Каракачанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ