Министър Петкова със силни думи за пандемията и Бюджет 2021

Теменужка Петкова

Черен рекорд за България. За последните 24 часа 152-ма души са станали жертви на коронавируса.

„Усилията на правителството са насочени към това да опазим живота и здравето на хората. Никой от колегите не е спрял да работи нито за миг в тази посока. Виждате колко мерки бяха предприети, за да се справим с тежката ситуация“. Това заяви пред Нова тв енергийният министър Теменужка Петкова.

По думите й няма държава, която да е напълно подготвена за пандемията. „Смятам, че българското правителство е едно от тези, които реагира най-адекватно и при първата, и при втората вълна на COVID-19“, поясни тя. Министърът призова да спазваме мерките.

Енергийният министър коментира газовата връзка с Гърция. „Проектът за интерконектора Гърция-България и проектът за терминала за втечнен газ до Александруполис са важни и имат стратегическо значение за развитието не само на енергийния сектор на страната, но и за икономиката ни.

Петкова уточни, че въпреки че газовата връзка с Гърция няма да е готова на 1 януари, българските потребители ще имат достъп до алтернативни на Русия доставки. Енергийният министър обясни, че закъснението се е случило заради COVID-кризата.

„Тези проекти ще позволят на страната да запази стратегическото си място на газовата карта на Европа. Това означава, че България никога няма да остава без газ. Така българските граждани и бизнесът ще могат да се възползват от предимствата, които дава диверсификацията – да има по-добри цени и по-добри условия“, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

По думите ѝ много критики са се чули по отношение на проектобюджета за следващата година, но тя е категорична, че Бюджет 2021 е адекватен на ситуацията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ