Румен Радев с удар по Борисов, отказа да назначи негов бивш министър

Румен Радев, Бойко Борисов

Президентът Румен Радев отказва да назначи бившия външен министър Даниел Митов за посланик в Румъния. Това съобщи за БНТ министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Според нея причината за това е политическа и не е свързана с професионалната биография и качествата на Митов. Тя вече е удължила командировката на сегашния посланик на България в Букурещ и ще мисли за друг човек, който да предложи за поста, тъй като приема, че Радев няма да промени позицията си за Митов.

„Мисля, че това е груба грешка от страна на президента. Няма държава в света, в която да бъде предложен и изпратен бивш външен министър и да не смята това за чест. Няма как да направя по-добро предложение за Румъния от Даниел Митов“, коментира Захариева.

Външният ни министър съобщи, че Министерството на външните работи е изпратило още през юли предложенията си за нови дипломатически назначения зад границата, а процедурата по съгласуване с президента за много от тях е финализирана в последните седмици. Остават още „5-6 позиции“, за които Румен Радев има възражения. Захариева призна, че за „1-2“ от тях е съгласна с президента и ще търси по-добро предложение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ