Проф. Рачев с покъртителни думи за майката, която закла двете си деца

Проф. Рачев

Щастие е, че нямам законодателна власт иначе нещата щяха да са доста по-трудни. Това заяви за Нова тв проф. Георги Рачев относно бруталното зверство в Сандански, при което Кристина закла двете си дечица след скандал с мъжа си, както и по повод мъжа, пребил жестоко баба на 91 г. в Горна Оряховица за 495 лв.

„Трагедията е много голяма, но ми прави впечатление, че има психични проблеми, на които никой не е обърнал внимание. Аз и не знам как може да определиш психичното състояние на един човек, който може да стигне до тази тотална крайност. Разгорявах с няколко жени с деца, не го проумяват и няма как да го проумеят“, уточни той.

„Явно е имало голям проблем. Не всяко домашно насилие обаче завършва по този трагичен начин“, заяви професорът.  „У нас в повечето случаи е изключение. Благодарение на телевизията виждаме много тежки случаи в Европа и САЩ. Преди няколко години 80 души загинаха в Норвегия. Разстрелват се беззащитни хора по най-брутален начин…“, каза той.

„Поприцнип съм либерален, но, когато става дума за насилие над деца и над възрастни, които не могат да се защитят, съм категоричен. А в случай на рецидив – щастие е, че нямам законодателна власт иначе нещата щяха да са доста по-трудни“, заяви проф. Рачев.

„Визирам и този „сладур“, който в гръб нападна бабичка на 90 и няколко години, която едва се крепи, за да й вземе 495 лева.. Ако зависеше от мен, никога повече този човек нямаше да бъде на свобода, категоричен съм“, увери климатологът.

„Имало е скандал, то е ясно, че е било така. Дали някой е предполагал, че може да се стигне до такава крайност? Ако тръгнеш да се месиш във всички семейства, които от време на време си спретват заздравителен скандал, ще стане страшно“, каза още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ