Румен Радев, разписвал двете заплати на любовницата си – репортер на Бабикян

румен радев 2

„Лятото, знаете, не се взеха никакви мерки. А сега се опитва да се внуши, че виновни са болните. Българите умират не заради коронавируса, а заради хаоса в управлението на кризата.“

От чии уста, според вас, е излязло това безсрамно умотворение?

От нулевия пациент, разбира се – президента Радев. Безхаберен бацил №1 в българската политика с вече 15 бона държавна заплата.

Вайкал се сега, че лятото нямало мерки.

Същото лято, в което той излезе със стиснат юмрук и призова хората да съборят законната власт. Даде тласък на ежедневни протести без никакви санитарни мерки. Проповядваше нихилизъм към епидемията, ехидничеше, дрънкаше безумия за „щама Шипка“, по-опасен от ковида, а накрая хукна към Естония, вместо да се карантинира като контактен от първа линия! И събираше до последно военни по учения, на които се изпозаразиха. Убеждаваше ги по мангъровски, че ставало дума за безобидно грипче, пише ПИК.

И този нахалник сега се пеняви, че мерките били „закъснели“ и „пожарни“.

Тъпотията е заразна, както и вируса – ходи по хората.

Тъпотията на нашия нулев пациент е неизличима.

Това по линия на медицината и характеропатиите.

Иначе Радев се изказал и за държавния бюджет – като един виден икономист, разписвал щедро двете заплати на любовницата си и наема на апартамента й във Военновъздушните сили.

„Опоскана хазна, фалирали домакинства и бизнеси, липса на приходи, нула реформи и най-вероятно социално напрежение“ – това според Радев вещаел новият бюджет.

Бълва фейкове в стил „Бабикян“ държавният глава, бълва отровни мантри, сякаш само преди седмици Фич и Мудис не повишиха кредитния рейтинг на България. Продължава да подменя реалността за кефа на инфантилната аудитория. Не президент на републиката, а дежурен по гадости в „Информиран.нет“.

Между Радев и Бабикян няма разлика, впрочем. Това са двете отвратителни проекции на ирационалното зло, обладало обществото ни в последните години. По-страховито от ковида. Единият действа на политическо ниво, другият – на идеологическо, в органична симбиоза. Много души бяха затрити, много разум бе изличен от съзнанието на сънародниците ни. Много време ще е нужно щетите да бъдат заличени. Психическите, имам предвид.

Историческият позор обаче няма как да бъде заличен. За първи път в историята на демокрациите един президент безскрупулно възседна фабриката за фалшиви новини, за да събаря легитимната изпълнителна власт, да противопоставя народа един срещу друг. И това в жалък опит да отърве прокурорските проверки срещу себе си.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ