Как един помак от село Змеица стана „американска дясна ръка“ на един физкултурник от София?

Цветан Цветанов

Бившите собственици на „свободната“ телевизия BIT – Павел и Румен Вълневи са „американската дясна ръка“ на Цветан Цветанов при учредяването на партията му „Републиканци за България“. Вече всички знаем този факт, както знаем и дълго повтаряната през последните няколко години мантра, че Вълневи са американски милионери, напуснали България с по една торба дрехи.

Разбира се, на мислещите хора им е пределно ясно, че зад тези „медийни заготовки“ стоят още много добре прикрити и не съвсем лицемерни и подмолни схеми.

Наскоро сайтът anteni.bg написа, че Вълневи са разследвани за пране на пари. До този момент все още няма официално потвърдена информация, дали това действително е така.

Според мнозина експерти от правораздавателната сфера, такова разследване май тепърва предстои. Очевидно е, че напрежението около политическия проект на Цветанов и Вълневи расте с всеки изминал ден, като доказателство за това са и поредните вчерашни вълнения и атаки от служителите на „Лев Инс“ срещу лидера на „републиканците“ Цветанов.

Какви са фактите обаче?

Братя Вълневи създадоха, а после, унищожиха чрез продажбата й една от телевизиите, която претендираше за независимост и свобода на словото в България. Мнозина медийни наблюдатели предполагат, че в момента те отново се опитват да направят нещо подобно, а сиреч, сами да вдигнат панаир, който в последствие да им бъде добре заплатен. Този път обаче те се заиграват с медии от онлайн пространството. Според експертите, към момента те вече са собственици на няколко сайта, зад които стоят поставени лица, а техните скандални публикации и разкрития тресат социалните мрежи с огромна сила през изминалата 1 година.

По информация на наши перфектни източници една такава медия е появилият се наскоро сайт Narod.bg. Същият през последените месеци се проявява като крайно опозиционна медия, чиято основна характеристика се съдържа в задачата – „Бой по Бойко Борисов!“ Този „бой“ обаче е добре миксиран с един куп плява и напълно измислени истории. Тук -таме има действително сериозни разкрития, но голяма част от съдържанието на въпросната медия е най-обикновен жълто-кафяв буламач.

Основни герои на страниците на сайта Narod.bg , освен самият Борисов, са и всички останали от близкото обкръжението на настоящия премиер. Атаките срещу тях са безкомпромисни, а фактите са професионално омешани с пълни измислици. Единственият човек, за когото няма лоша дума във въпросния сайт е Цветано Цветанов. За сметка на това, всички, които са срещу Цветанов са подложени на брутален медиен тормоз. Прави впечатление, че на страниците на въпросната медия редовно се рекламират публикациите на Васил Божков, но не се казва нито дума за друга голяма хазартна фирма в България, която наскоро бе един от най-големите финансови спонсори на провелите се шумни протести в столицата. Никой обаче не пише за тази компания, а тя откровено работи зад гърба на премиера.

По думите на нашите източници основният спонсор на този сайт е не друг, а именно Павел Вълнев, дясната ръка на Цветан Цветанов. Това ,разбира се, не може да бъде доказано, но според информацията ни, твърдението отговаря на действителността.

Отново по информация на медията ни, Павел Вълнев и Цветан Цветанов са активизирали всичките си контакти и огромен финансов ресурс за да привлекат към схемите си възможно най-голям брой функциониращи вече онлайн издания. Наш източник твърди, че преди по-малко от месец „Тандемът“ е сключил договор за „медийно обслужване“ със сайта на журналиста Огнян Стефанов – frognews.bg.

Договорът бил със срок до предстоящите парламентарни избори, а месечната вноска била толкова ниска, че логично възниква въпросът, как така Цветан Цветанов накара един от доскорошните си най-големи медийни врагове да заработи за него срещу жълти стотинки?!

Дали Вълневи ще бъдат разследвани, или не, предстои да видим. На този етап обаче твърдо можем да кажем, че братя Вълневи и Цветан Цветанов са излезли на „медиен шопинг“. Оставяме настрана, как едни помашки момчета от село Змеица, Доспатско успяха да изкарат милиони в САЩ, а днес точат зъби за управлението на държавата и насочваме вниманието си единствено към техния гуру и лидер на „Републиканци за България“, който пък през последните дни си е помислил, че е „малкият Байдън“ от Балканите.

Разбира се, Цветанов трябва да е наясно, че „пазаруването на медии“ не е като пазаруването на апартаменти в „Артекс“. Той също така трябва да бъде наясно, барабар с двете си закръглени отвъдокеански протежета, че свободата на словото отдавна е свикнала с рекета, заплахите и целия подобен инструментариум, който физкултурникът Цецо обича да носи в задния си джоб. Цветанов не трябва да се заблуждава, че би могъл да изпере позорното си минало „гушкайки“ опозиционно настроени политически субекти. Това, че Оги Стефанов е евтин тип, не значи че всичко на този пазар се продава.

И едно последно нещо, което Цветанов не трябва да забравя. Асансьорът стига максимум до последния етаж. Асансьорът не е ракета, а той самият не е Илон Мъск.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ