Смразяващо: Българско семейство за малко да погребе чужд човек

морга

Семейство от брезнишкото село Ноевци изживя невероятен кошмар по време на погребението на свой роднина. По време на траурната церемония със свещеник в гробищния парк на селото става ясно, че тялото не е на 41-годишния Веселин Драгомиров, а на непознат човек. Процесията е прекратена и тялото е върнато в Перник. За ужасяващия случай разказа пред местния в. „Струма“ братът на починалия Веселин – Емил Драгомиров.

„Брат ми Веселин бе докаран в пернишката МБАЛ „Рахила Ангелова“ на 27 ноември след епилептичен пристъп и с високи показатели на кръвна захар – 30 единици (нормата за здрави хора е до 6 единици – бел.ред). Той е опериран, изваден му е далакът, но бе с чернодробно заболяване. В болницата е чакал 5 часа да го приемат, тъй като имал отрицателен тест за коронавируса“, сподели Емил.

На 1 декември около 5 часа сутринта пациентът, който лежал в една стая с Веселин се обадил на семейството, че той е починал. От болницата им се обадили чак на следващия ден.

„Погребението беше насрочено за 12 ч. на 3 декември, катафалката от погребалната агенция дойде в 11,40 ч., но свещеникът закъсня с половин час. И точно започна опелото, когато се обадиха, че тялото не е на брат ми. Върнаха ковчега със сгрешения починал, а аз започнах да звъня, да разбера как така е докарано чуждо тяло за погребение“, допълва Емил Драгомиров.

Разстроеният мъж звъни на тел. 112, откъдето го препращат в болницата, от там в Съдебна медицина и накрая получава разрешение ковчегът да бъде отворен.

„Ако не беше закъснял свещеникът щяхме вместо брат ми да погребем друг човек. Това просто е отвратителна небрежност и ще си търсим правата в съда. Брат ми остави вдовица с две деца, а шокът от преживяното няма никога да забравим“, каза още Емил.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ