Слави Трифонов бесен на президента: Румен Радев прецака предизборната кампания на учиндолеца

Слави Трифонов

Слави Трифонов ще бъде най-големият потърпевш от решението на президента Румен Радев да посочи 28 март като най-подходящата дата за редовните парламентарни избори догодина. Тази дата обаче е тежък удар върху плановете за нестандартна предизборна кампания на Трифонов и партията му.

Той смятал да заложи на изпитаната схема с чалга концертите на открито, които да използва, за да дръпне гласове. Дългия предвиждал зрелищна национална кампания в навечерието на парламентарния вот. Плановете му били да направи 28-30 безплатни чалга купона по стадиони и зали. На тях щял да представя и кандидат-депутатите си, одобрени лично от него. В партията на учиндолеца дори се размечтали чрез тази схема да получат между 17 и 20 процента на изборите, пише столичен седмичник.

За да се реализира планът обаче, вотът трябва да е най-рано в края на месец април, а най-добре – в средата на май, тъй като на практика до средата на март България все още ще се бори активно с коронавируса и подобни масови мероприятия няма да бъдат разрешени, а по всичко личи, че пандемията няма стихне и след това.

Трифонов се надявал да започне с концертите в края на март и да ги реализира до средата на май. Това обаче вече няма как да се случи. А след като планът претърпя провал, партията едва ли ще успее да си осигури замисления вот и ще може да се надява на значително по-слаби резултати.

Слави Трифонов бил гневен от развоя на събитията. Даже стигнал дотам да смята, че посочената от Радев дата била само и само за да прецака новоучредената му партия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ