Започна подписка за импийчмънт на президента Радев – над 20 хиляди искат да го демонтират от „Дондуков“ 2

румен радев

В началото на летните протести срещу правителството президентът призова народа към бунт, затова ние призоваваме за започването на процедура по неговия импийчмънт. Това заяви в ефира на ТВ Европа председателят на гражданско движение „Сила“ – Борислав Райчев.

Той и хора от организацията му вече са събрали 20 хиляди подписа в подкрепа на исканията им, като скоро те ще бъдат внесени в деловодството на Народното събрание.

„Забелязахме, че президентът взима страна, което не беше редно. Негово морално право е да не призовава народа към бунт. Той е обединител, не разединител. В случая той направи точно обратното – призова народа към разединение. След това предизвика различни мотиви за насилствено сваляне на кабинета, наричайки ги с всякакви епитети – „мутри“ и как ли още не“, коментира гостът в студиото.

„Подписката е конституционно издържана, от правна гледна точка е 100% защитена. Тя ще се внесе чрез инициативен комитет в Народното събрание и ще се изисква от парламента да бъде гласувана“, заяви Борислав Райчев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ