Проф. Ангелов с последна информация за мерките и ваксинирането срещу COVID-19

Йорданка Фандъкова и Костадин Ангелов.png

Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов инспектира първия в страната временен изнесен кабинет за имунизации срещу COVID-19, разположен пред сградата на Столичната здравна инспекция.

Това са няколко фургона, които ще бъдат напълно оборудвани за целите на бъдещата кампания по имунизация срещу коронавируса. В тях ще могат да се поставят ваксини на шестима души едновременно, пише novini.bg.

Здравният министър похвали усилията на Столична община за разкриването на медицински кабинети пред диагностично-консултативните центрове в София, с което по думите му е намалял натискът върху здравната система в столицата.

По отношение на кабинетите за имунизация министър Ангелон посочи, че всички граждани, които пожелаят, ще могат да се ваксинират срещу COVID-19. Той увери, че всеки гражданин ще получи синтезирана информация за ваксините. На място ще има и две линейки, които да окажат помощ на граждани в случай на нужда.

Първа фаза ще започне с ваксинация на медицинския персонал в лечебните заведения. Ваксинационните планове ще бъдат готови до края на седмицата, така че в тях ще бъде ясно описано кои хора ще могат да дойдат тук, обясни пред журналистите здравният министър.

,,Ще се опитаме да направим най-доброто за българските граждани. Ето защо ще настоявам мерките да останат твърди, за да имаме здрави българи. Освен това ангажимент на българското правителство е гражданите да получат цялата информация за ваксината на достъпен и разбираем език“, допълни още проф. Ангелов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ