Чутовен скандал в БСП: Румен Радев говори на английски като Борат, твърди водещ на червената телевизия

румен радев 2

Чутовен скандал се е развихрил на „Позитано“ 20, след излъчването на сутрешния блок на червената телевизия БСТВ, в която водещият Стоил Рошкев си е позволил да обвини президента Румен Радев, че говорел английски език като Борат (от едноименната сатира на Саша Барън Коен – б.р.).

Социалисти са се разгневили и са поискали обяснение от шефката на кабеларката Вяра Емилова и от лидерката на Столетницата Корнелия Нинова защо каналът е превърнат в арена за махленска разправа с държавния глава. Повод за нея пък стана обръщението на Радев към генсека на ООН вчера по повод 65-а годишнина от присъединяването на България към организацията. За телевизионера в БСТВ говоренето на президента на езика на „големия бял брат“ го олекотявало като държавническа фигура.

„Корнелия Нинова толерира ли партийната телевизия БСТВ да се конкурира с ПИК и в ефира ѝ да се говори, че президентът Радев „говори на развален английски език като Борат“, че „изглежда като индианец“ и „дивак“? Ако да, ще е интересно да обясни отношението си на хилядите социалисти, които с право подкрепрят президента Радев и неговата борба срещу мутрите и корупцията? Идват избори, но каква е всъщност целта?!“, пита и президентският съветник Еленко Божков.

Водещият Стоил Рошкев, който бе дълги години кадър на БНТ, е известен като един от най-върлите поддръжници на Нинова. Според социалисти този му анти-Радев коментар далеч не бил единственият, откакто е започнала студената война между „Позитано“ 20 и „Дондуков“ 2.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ