Обясниха как аптеките ще изпълняват електронните рецепти

Електронна рецепта

Електронната рецепта може да бъде еднократна или многократна. Тя ще изпълнява абсолютно същите функции като хартиената рецепта.

Това заявиха от „Информационно обслужване“ при представянето на начина на действие на електронната рецепта.

„В момента е предоставена възможност на всички аптеки да се интегрериат към софтуера. Може би на аптеките ще им трябва малко повече време, за да инсталират софтуера, отколкото на общопрактикуващите лекари.

Електронната рецепта ще действа на следния принцип – личният лекар издава рецепта и на база на нея има няколко фактора, по които аптеките ще я изпълняват. Факторите са – пациентът ще има личен идентификатор и ще го казва в аптеката, рецептета ще може да се изпълнява и чрез 12 – цифрения QR код, както и чрез ЕГН-то на пациента“, разкриха още от „Информационно обслужване.

„Всички аптеки, които ще работят с електронни рецепти, ще имат специален обозначителен код на вратата. Не можем да кажем към момента колко аптеки вече работят с електронна рецепта, защото данните се менят буквално всяка минута. Рецептетата ще стига до аптеката в момента, в който личният лекар я издаде“, заявиха служителите на „Информационно обслужване“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ