Тежък банкет – Нинова напива „червените“ депутати по средата на пленарното заседание

Парламент, банки

По време на днешното последно пленарно заседание народният представител от БСП Христо Проданов изненадващо поиска от парламентарната трибуна 30 минути почивка. Повечето депутати приеха искането на БСП, което по правилник трябва да бъде удовлетворено, като поредната безсмислена задявка с управляващите. Истината се оказа съвсем различна.

Възмутени парламентаристи разкриха, че почивката е била поискана, за да могат депутатите от БСП да се почерпят на тежка мизийска софра, организирана без особени материални затруднения от получаващата близо 50 минимални пенсии месечно Корнелия Нинова. Поводът бил добре свършената работа през есенната сесия на Народното събрание. „Цинично е. Те няколко месеца отказват да се регистрират в зала, но пък продължават да си ползват всички депутатиски и ръководителски благинки. И сега да се черпят за добре свършената работа? Ако това са българските социалисти…“, споделят читатели, пише novinarnik.net.

Бърз сондаж сред недоволни от режима на бившата приватизаторка ни даде информация, че готвачите на парламента не са могли да смогнат с приготвянето на тоновете храна. По масите е имало от най-скъпите и тузарски коктейлни хапки и мезета. Колкото до алкохола – по стар депутатски маниер бил изпит за отрицателно време. „Интересно ми е колегите как ще участват в разискването за реформата в политиката за пътните такси, инициирано от самите тях“, цъкат с език бъдещите прогресивни социалисти.

Изпратени са и кадри от празните депутатски банки на БСП – цели 10 минути след подновяването за заседанието. Явно почерпката е била достойна за членовете на партията на милионерите. Служители на парламента пък се оплакаха, че в пълен разрез с правилата комсомолецът-матросовец Стоян Мирчев пушил най-нагло цигара на сепарето – непосредствено пред стаята на наследниците на БКП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ