Днес е Световен ден на динята! Никога няма да изхвърлите семките й щом разберете колко са ценни и какво лекуват!

Watermelon-800x416

Днес отбелязваме Световния ден на динята. Семките на този сочен плод не бива да се изхвърлят, тъй като съдържат куп полезни и лечебни свойства. Те съдържат фибри, необходими за нормалната работа на храносмилателния тракт, помагат в случай на поява на чревни паразити, както и за лечение на болни от жълтеница, водени заболявания и възпаления в организма. За да се възползвате от лечебните свойство на динените семена, е необходимо те да се смелят или опекат, за да можете да достигнете до драгоценното им съдържание.

Семената от диня съдържат веществото цитрулин, което действа като антиоксидант, помага за лечение на кръвоносните съдове, при атеросклероза , при високо кръвно налягане и стенокардия. Американски учени в началото на 20 век установили, че семената от диня са много полезни за лечение на бъбреците и пикочните пътища. Според техните изследвания, използването на чая от пресни семена е чудесен диуретик и се препоръчва за отстраняване на камъчета и пясък от бъбреците и пикочните пътища.

Те препоръчвали този чай – 4 супени лъжици пресни семена от диня, счукват се, или се смилат в кафемелачка. Варят се 15 минути в 2 литра вода. Това количество се разпределя и се пие в продължение на два дни, а третия ден се прави почивка. Този процес се прави няколко седмици по същия ред. Два дни се пие, третия ден почивка.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ