Болният зъб може да предизвика сериозно заболяване

Зъболекар

В литературата има описани усложнения на синузита, свързани с главния мозък и орбиталните области, обясняват специалистите. Но това се случва рядко. Признаците за неблагоприятно протичане на синузита с възможни усложнения, засягащи мозъка, са болките в главата. В такива случаи не трябва да се занимавате със самолечение, а веднага да се обърнете към специалист. Защото, ако сте решили да се напарвате в сауна или руска баня, това задълбочава отока в носа и затруднява оттичането на секрета от носните кухини. Много по-удачно е да пиете обилно течности, да се грижите за носните кухини, да се обърнете към специалист и, разбира се, да изпълнявате неговите предписания.

Относно въпроса ви за използването на лук, чесън и домашен сапун – не прибягвайте до подобни процедури. Особено що се отнася до чесън или лук. В никакъв случай не закапвайте чеснов сок в носа си.

Що се отнася до привикване, на всеки назален спрей е написано колко време може да се използва. Ако не ви помогне в указания срок и имате нужда да го използвате още, се посъветвайте с лекар. А относно съмнението ви, че болният зъб може да провокира синузит, да, може. Действително кариес, който се е разпространил върху корените на зъбите от горната челюст, може да причини инфектиране на горночелюстните кухини. Въпреки че няма да имате болкови усещания.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ