Евакуираха хора от къщи край Благоевград

перник5

Екипи на пожарната, съвместно със служители на Областната дирекция на МВР в Благоевград, евакуираха хора от къщи край река Струма в близост до Благоевград, предаде БТА.

Евакуирането на хората е с цел превенция, за да може при евентуално повишаване нивото на река Струма да няма пострадали, каза областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, който е бил беше на място. Две къщи са залети от придошлите води на Струма, те се намират в непосредствена близост до реката, посочи още Бисер Михайлов.

За ситуацията в Благоевградско Бисер Михайлов посочи, че вече са започнали укрепителните дейности на дигата на река Струма в района на Струмяни. Поради срутване на земна маса на път II-19 между селата Места и Господинци и двете пътни ленти са затворени за движение, допълни областният управител. Контролът по безопасност на движението в района се осъществява от полицейски екипи на място.

Снимка: Община Перник


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ