Сладка работа! Синята зона спечели над 11 бона и то през гратисния период

74812.w470

Над 11 000 лева са приходите през юли само от кратковременно паркиране в синята зона във Варна. Това съобщи директорът на общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“ Младен Иванов след края на заседанието на правната комисия към местния парламент. „Очаквам след 13-ти август, когато реално ще заработи зоната и ще се налага техническо средство тип „скоба“, тези приходи да са малко спрямо това, което сме планирали“, допълни той.

По думите на Иванов все още има доста нарушители и неправилно спрели коли, но в сравнение с преди месец са в пъти по-малко. „Това ми дава основание да вярвам, че след няколко месеца ще виждаме само правилно паркирали автомобили в зоната“, изтъкна директорът на общинското предприятие.

Пред съветниците той обясни защо по настоящ адрес човек не може да се регистрира за локално платено паркиране. „Използвахме опита на Бургас и София, които имат горчив спомен в това отношение. В морския град например много от жителите на кв. „Меден рудник“ са представяли фиктивни договори за наем и са ползвали правото, а целта е само живущите в обхвата на синята зона да могат да паркират с преференции“, каза Иванов.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ