Инцидент в завод „Арсенал“ прати работник в „Пирогов“

Пирогов, Линейка

Експерти от Инспекцията по охрана на труда в Стара Загора проверяват инцидент в оръжейната фирма „Арсенал“ в Казанлък, при който волтова дъга обгори лицето и ръцете на 33-годишен работник.

Човекът бил поразен от електрическия ток днес към 10 часа по време на работа в подстанция, обслужваща арсеналските цехове на територията на фирмата в Казанлък. Трафопостът, където е станала трудовата злополука, е настрана от тези цехове и не е имало опасност за сградите и хората в тях. Няма поражения и по инфраструктурата на заводите, пише Glas.bg.

Пострадалият е транспортиран най-напред до Центъра за спешна медицинска помощ в града, а от там е пренасочен за хоспитализация към столичната болница „Пирогов“, с която „Арсенал“ има рамков договор.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда при изпълнение на служебни задължения под наблюдението на Окръжната прокуратура в Стара Загора.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ