Натиск ли оказва руското посолство на премиера Борисов?

Бойко Борисов

Москва реагира на всички световни лидери, които се изказаха критично за задържането на опозиционния руски лидер Алексей Навални. Сред тях беше и премиерът Бойко Борисов, който също изрази възмущението си от ареста на руския политик и написа вчера в своя профил във Фейсбук, че не бива да бъде заглушаван „гласът на опозицията“. В две публикации от посолството на РФ „тагват“ министър-председателя. В тях се посочва официалната позиция на Русия по случая и по-конкретно, че казусът с Навални е изцяло вътрешен въпрос и няма да допуснат външна намеса по него.

Въпреки заканите на Москва чуждите лидери да не се месят във вътрешната ѝ политика, особено що се отнася до съдебните дела, Европейският парламент реши да се събере извънредно, за да дискутира ареста на Навални. Председателите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейския парламент Давид Сасоли вече осъдиха задържането на руския опозиционен лидер и призоваха за незабавното му освобождаване.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ