Метространция „Хаджи Димитър“ остава затворена, ремонтът може да продължи дълго

Метро1

Около 18,20 ч във вторник поради надигане на релсовия път в района на едно въздуховземане, което е на около 200 м от станцията, се наложи спиране на движението, тъй като това надигане не позволява движение на влакове. Имаме норматив, съгласно който отклонението може да бъде максимум 5 мм, сега е повече, още не сме го измерили, но трябва да се демонтират релсите, траверсите и бетонът, за да може да се установи какъв е точно проблемът. Още през нощта започнахме работа. Когато се изчисти всичко ще се види какви са причините и ще можем да кажем колко време ще отнеме възстановяването на движението. Чакаме да дойде проектантът, за да преценим какво трябва да правим. Най-вероятно ще трябва да се инжектира. Чака се сондажна и пробивна техника. Това заяви шефът на „Метрополитен“ ЕАД проф. Стоян Братоев, цитиран от „24 часа“:.

Вчера поради проблем с релсовия път при станция „Хаджи Димитър“ влакчетата по третата линия стигаха само до предпоследната станция – „Театрална“. Установено е надигане на релсите. Не е ясно все още точно каква е причината, а възстановяването е възможно да отнеме около седмица.

„Не мога да кажа дали става дума за проектантнска грешка. В близост е Перловската река. Още по време на строителството тя създаваше проблеми, но в момента не мога да кажа каква е причината. Вероятно от голямата вода при обилните валежи е станало допълнително напояване на почвата. Нека експертите да видят и да си кажат мнението“, обясни проф. Братоев.

Той напомни, че заради проблема от общината пуснаха заместваюа автобусна линия, която да обслужва пътниците в участъка на неработещата метростанция.

„Става дума за една станция. Метрото по третата линия върви по останалите седем метростанции – от „Красно село“ до „Театрална“. Метрото е в гаранция. Всичко ще се отстрани за сметка на строителя“, подчерта проф. Братоев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ