Чутовен скандал, общинар от БСП в гонка с полицаи

бсп

Общински съветник от БСП сътвори невиждан скандал в Хасково. Даниел Йорданов влязъл в гонка с полицаи, които го спрели за алкохолна проба. Той обаче опитал да избяга и сега казусът му е влязъл в съда, пише „Хасково инфо“.

На 4-ти срещу 5-ти октомври 2020 г. Йорданов шофирал лек автомобил в Хасково и е бил спрян за полицейска проверка. Бил е във видимо нетрезво състояние и е направил опит да избяга, но е бил заловен от униформените, пише изданието. След като го настигнали, Йорданов е отказал да бъде тестван с дрегер. Последвало е състаявне на акт.

По-късно е издадено наказателно постановление от началника на сектора към МВР-Хасково. То е за 4 нарушения на Закона за движение по пътищата – за отказа да бъде тестван за алкохол, за неносене на шофьорска книжка, за неносене на талона на автомобила, за неподчинение на полицейско разпореждане и опит за осуетяване на проверката.

Заради отказа за тест с дрегер, социалистът остава без шофьорска книжка за 2 година, наложена му е и глоба в размер на 2000 лева. Бесепарят обче влязъл в съда, където ще обжалва решенията.

След случката през октомври миналата година Йорданов отричаше да е имало такава ситуация. Сега обаче червеният общинар обжалва наказателното постановление пред съда, където е образувано дело и истината за случката лъсна. Вече е минало едно заседание, но в началото на следващия месец предстои второ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ