Нова голяма лавина падна в Пирин

лавина

Поредна голяма лавина е паднала тази сутрин в района на хижа „Безбог“ в Пирин. Това съобщи Николай Николов в социалната мрежа Фейсбук. Към момента не се съобщава за пострадали хора.

Лавинните специалисти обясняват, че отцепването е малко в сравнение с натрупаното количество сняг. Има много навявания в улеите, за това скиорите трябва да внимават.

Опасността от лавини в планините остава висока, предупредиха от Планинската спасителна служба.

„Движете се изцяло по маркирани зимни пътища! Подгответе се добре за преход – екипирайте се добре, тръгнете рано, проучете маршрута, информирайте се за метеорологичната обстановка, но най-важното – преценете собствените си сили и тези на групата/партньора. Не се колебайте да се върнете, ако стане твърде студено или късно.

За любителите на екстремните преживявания в планината – не се заблуждавайте от сравнително благоприятната прогноза за почивните дни. Тя няма да промени опасността. Избягвайте карането в необработени терени, дори в горите вероятността за лавини е голяма. Отдайте се на скоростта по обработените терени, оставете адреналиновите преживявания за по-добри времена“, призовават от там.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ