НАП прати на прокуратурата две проверки свързани с Бойко Борисов

Коронавирус, София, НАП

Националната агенция по приходите е приключила две от проверките по скандала „Барселонагейт“, в който бе замесено името на премиера Бойко Борисов. Съставени са ревизионни актове на едно дружество и едно физическо лице, съобщи за „Сега“ говорителят на НАП Росен Бъчваров. Той обаче не уточни кои са хората, обект на проверката, и не даде повече подробности. Резултатите са изпратени в прокуратурата, която вече близо година води разследване по случая.

Приходната агенция подхвана скандала на 27 февруари, след като гражданско сдружение БОЕЦ публикува документи, от които става ясно, че бащата на манекенката Борислава Йовчева е вложил 1 750 000 лв. като капитал в испанската фирма Emma BGS SL, чието седалище е именно луксозната къща в Барселона и се разследва от испанските власти за пране на пари. Същото дружество имаше и луксозен магазин за дрехи с площ 140 кв. м на една от централните улици на каталунския град – Paseo de Grácia. Бутикът беше моментално опразнен и затворен след публикациите на испанския вестник „Ел Периодико“ за разследването срещу българския премиер.

По информация на „Сега“ обаче все още не е приключила данъчната проверка на бащата Георги Йовчев, който е бивш водопроводчик от Сандански и няма никакъв по-сериозен бизнес. Тя най-вероятно ще бъде прекратена, тъй като мъжът не пребивава трайно в България. Именно по тази причина пък манекенката изобщо не е обект на проверка от НАП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ