Политиците в Своге с нови заплати по време на пандемия – кметът от ДПС прибира 5 бона

Своге

Сериозни възнаграждения ще получават основните политически фигури в община Своге след приетите увеличения, пише регионалният сайт Балканец. На последното редовно заседание на общински съвет – Своге беше прието основното възнаграждение на кмета на община Своге да бъде 4 800 лв., а на кметовете на кметства става 1 155 лв.

Така кметът Емил Иванов, който е бивш депутат от ДПС, след като към основното му възнаграждение се прибави и клас за прослужено време, ще взима над 5000 лева заплата.

Огромно възнаграждение ще прибира и председателят на общинския съвет в Своге Веселин Запрянов, който влезе в местния парламент от „Демократична България“. Като председател той ще получава 75% от кметската заплата или около 4000 лева В условията на пандемия общинският съвет в града се събира веднъж седмично, което означава, че заплатата Запрянов получава за 4 работни дни – или по 1000 лева на ден.

Неговият заместник в общинския съвет пък ще прибира около 1500 лева. Останалите съветници ще получават по 500 лева на месец.

Против увеличението на заплатите гласуваха общинските съветници на ГЕРБ и СДС, но то мина с гласовете на представителите на Движение Напред България (БДЦ, ДПС, БДСР, СДП) и на местната коалиция „Демократична България“.b



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ