Структури на БСП в Смолянско роптаят срещу избора на водач на листата

Румен Радев, Корнелия Нинова, БСП

5 общински структури на БСП в област Смолян заявяват, че са разочаровани от начина, по който е избран водач на листата за предстоящите парламентарни избори. За водач на листата на БСП в Смолянска област беше посочен депутатът Александър Симов, който е от Стара Загора.

„За нас, общинските структури на БСП на Борино, Баните, Девин, Рудозем, Чепеларе, е важно кой в БСП ще застане срещу статуквото, а не кой ще бяга от листа в листа по регионите. Да, партията ни се демократизира, промените в Устава го доказват, Председателят ръководи партията на базата на пряк избор, изказват се различни мнения, членовете на БСП почувстваха духа на промяната. Общинските организации приключиха номинациите за народни представители, но за нас е смущаващо, че ИБ на БСП, НС на БСП, дори ръководството на Областния съвет – Смолян не сондираха мнения за номинации и предложения за водачи. Членовете на НС от областта, не са извадково представителство. „Посочването“ на водачите по области се извърши преди приключването на всички събрания и конференции в страната“, заявяват социалистите.

В писмото, изпратено до председателя, Изпълнителното бюро и НС на БСП те питат: „Защо никой не ни попита кой да застане начело на листата в областта? И защо от медиите научаваме кой е водачът ни? В крайна сметка членовете ни остават неуважени и манипулирани. Писмото е подписано от председателите на ОбС на БСП Борино Цветка Такова, на Баните – Севда Чолакова, на Девин – Дияна Чаушева, на Рудозем – Йорданка Чакърова и на Чепеларе – Екатерина Петрова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ