Петя Аврамова разби внушенията на Христо Иванов-Маджото за ремонта на магистрала „Тракия“

Петя Аврамова

Като некоректни внушения на ранно започнала предизборна кампания. Така министърът на регионалното развитие Петя Аврамова определи поредния жалък опит за пиар на проваления политик Христо Иванов, относно ремонта на строшения участък на магистрала „Тракия“, строен по времето на Сергей Станишев и Тройната коалиция.

Аврамова обясни пред Нова телевизия, че към 2019 г., прогнозната стойност на ремонта, е била 90 млн. лв. „След остойностяване от страна на инженерите, крайната цена на ремонта в двете посоки, е 70 млн. лв“, допълни Аврамова.

Министърът посочи и, че първоначално е било планирано ремонтиране на магистралата от 168 до 208 километър (40 км.), докато след това е решено да се обхванат още 12 километра и така ремонтираният участък да стане 52 км.

Аврамова заяви, че е некоректно и да се прави сметка, съпоставяйки 2007 г. и тогавашните цени, с 2021 г. и сегашните цени на материали и работна ръка.

„Предизбона кампания се прави по два начина – когато има какво да покажеш и когато правиш внушения“, каза още министърката.

По думите й, Христо Иванов е започнал своята по втория начин. „Видно от включването във Фейсбук, предизборната кампания вече е започнала“, посече Аврамова станалият известен през лятото като Маджотото десен либерал.

„Това, че премиерът Борисов не е от кабинетните политици и иска да се убеди и да види всичко на място, го приемам като маниер на работа. Това е и едно уважение към труда на хилядите работници, които се трудят на място“, завърши тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ