Прокуратурата разкри от къде е трупал пачки Митьо Очите! Освен с убийства, групировката му се занимавала и с…

mityo-ochite

Несебърският наркобос Димитър Желязков – Митьо Очите е сложил монопол над погребалния бизнес по цялото Южно Черноморие. Наред с парите от трупове Очите е припечелвал от рекет над търговците, които държат кафе автоматите и вендинг машините в курортите, пише „Телеграф“.

Такса спокойствие са му плащали и таксиметровите шофьори. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата вчера, след като бяха представени подробности за мащабната спецакция от четвъртък по морето.  Бандата имала наказателна бригада, която се саморазправяла с нежелаещите да плащат рекет. Пукане на гуми, умишлени палежи и други „случайни“ инциденти били само част от методите на силоваците.

Когато те не помагали в рекетьорския арсенал се включвало зверско насилие и заплахи към семействата на мишените.

„Целта на групата е била да създаде регионален монопол на търговията с кафе автомати, погребални и таксиметрови услуги“, каза още зам.-шефът на ГДБОП Стефан Джолев.  Припомняме, че днес стана ясно, че несебърският бос е арестуван късно снощи в хотелска стая в Истанбул.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ