Алексей Петров проговори: Цветанов ме осъди на смърт!

алексей петров

Оневиненият от Специализирания наказателен съд експерт по корпоративна сигурност и антитероризъм Алексей Петров днес отново е извикан пред Темида. Той трябва да се яви в Апелативния спецсъд по дело, образувано по частен протест на специализирана прокуратура и въззивни жалби.

Припомняме, че девет години след полицейската акция „Октопод“ Алексей Петров бе признат за невинен в съдебната зала. Делото стартира през 2011 година в Софийски градски съд, но после бе прехърлено и в Специализирания съд започна на ново през 2015 година.

„Съдът ме оправда на първа инстанция. Очевидно съм още на трупчета“, заяви на влизане в съда Алексей Петров.
„Очаквам това, което съм заявил в началото. Краят е предизвестен още от началото, заради начина, по който Цветанов действаше при моето задържане.

Цветанов ми произнесе 12-годишна присъда – гражданска смърт. И в момента съм в състояние на гражданска смърт. 11-та година изтърпявам това наказание. Очаквам след една година да бъда освободен от тази гражданска смърт!“, коментира още Алексей Петров, който осъди България в съда по правата на човека, заради методите на действие на Цветан Цветанов и показните му арести като вътрешен министър.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ