Сачева: Най-хубаво е да можеш да нахраниш и да помогнеш на някого в нужда

Деница Сачева

Социалният министър Деница Сачева посети Генерал Тошево днес, съобщиха от общината. В рамките на визитата си тя посети Дирекция „Социално подпомагане“, Дирекция „Бюро по труда“, Домашен социален патронаж към Община Генерал Тошево, както и Център за обществена подкрепа – ЦОП. Целта на посещението бе да се запознае със социалните услуги, предлагани на територията на общината.

В Домашен социален патронаж и в Центъра за обществена подкрепа тя бе придружавана от кмета на община Генерал Тошево Валентин Димитров. Той запозна министъра с това по какви социални програми и мерки работи Общината в условията на пандемия и не само. Градоначалникът наблегна на факта, че във време на тежка криза именно социалните услуги са тези, които крепят рисковите групи – самотноживеещите хора, инвалидите, многодетните семейства, хората без доходи.

Кметът Валентин Димитров зарадва социалния министър с подарък – комплект от шест тома на Йордан Йовков.

„Най-хубаво е да можеш да нахраниш и да помогнеш на някого в нужда. Затова толкова държим на програмата ни „Топъл обяд“ и на обществените трапезарии“, коментира Сачева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ