Разкриха обаждане на Борисов към известен журналист: Здравей, какво не съм ти донесъл?

Бойко Борисов 7

В този материал ще представим на вашето внимание интересна история.

Редакцията на в. “24 часа”, часът е 14:04. Непознат номер се изписва на дисплея на телефона на завеждащия спортния отдел Едуард Папазян.

“Здравей. Казвам се Бойко Борисов. Каква лъжичка не съм ти донесъл?”

Малко предисловие. Два часа и половина по-рано Еди Папазян се включва на живо в предаването “Преди обед” по bTV в рубриката “Колекционерът”. Разказва за едно от хобитата си – да събира сувенирни лъжички от цял свят.

Първоначално само той си ги купува, защото пътува непрекъснато по мачове, но постепенно привлича роднини, познати, колеги, че даже и непознати. Винаги когато види, че някой от контактите му във фейсбук е тръгнал за някъде, пише коментар с императивното изискване “Лъжичка!” и немалко му носят или му ги изпращат на служебния адрес.

По същата логика пише и на премиера, който тогава е на посещение в Баку. Именно с този град е свързано единственото екстрадиране на журналист от “24 часа” по време на командировка. Случва се през 2004 г., когато не е допуснат в самолета на националния отбор и след това е арестуван на летището заради арменската си фамилия.

След изясняването на ситуацията Бойко Борисов обеща да даде своя скромен принос за увеличаване на колекцията, която вече наброява над 900 лъжички от почти 100 страни.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ