Министър Ангелов: Мерките у нас са изключително либерални

Костадин Ангелов

Мерките у нас са изключително либерални. Средната възраст на заразените за вчера е 52 г. 71 г. пък е средната възраст на починалите. Всички ние като екип, които стоим пред вас, плащаме изключително висока цена, но единствено по този начин можем да извоюваме победа над този вирус. В момента се намираме в световна криза. Голяма част от подписаните договори не се изпълняват в срок, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг във връзка с актуалната обстановка с разпространението на COVID-19 у нас и предприетите противоепидемични мерки.

В момента имаме 12 области в червената зона, 12 – в оранжевата и само 4 в жълтата. Темпът на нарастване все още не е много голям, но е видим. Той е налице както при заболеваемостта, така и при смъртността, обясни главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

32% по-голяма заболеваемост в сравнение с миналата седмица. Смъртността е увеличена само с 4%. В болниците има над 15% увеличение на заетите легла за болни от COVID-19, каза председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

С тях са и изпълнителният директор на Агенцията по лекарства маг. фарм. Богдан Кирилов, председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов, директорът на УМБАЛ „Александровска“ проф. Борис Богов и зам.-председателят на УС на БЛС д-р Николай Брънзалов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ