Синът на Радев – над закона, прикриват стъпките му

румен радев

Синът на президента Румен Радев – Георги, все още не се е явил на разпит в Детска педагогическа стая. От МВР крият всичко по случая и все още няма никаква светлина за това защо единствено президентският съветник се ползва със специални привилегии и не е третиран наравно с останалите непълнолетни, спипани на купон в събота вечер.

Още в понеделник останалите деца бяха разпитани и се явиха по реда на призовките. Радев-младши обаче се скри и не дойде с майка си, както трябваше да направи по закон. Освен да получи акт за липса на документи и излизане без придружител, той трябва да даде и показания по случая със скандала в хостела пред Детска педагогическа стая. Това обаче четвърти ден не се случва, пише ПИК.

Опитите на медията да установи каква е причината единствено той да е третиран от МВР по различен начин и дали това е опит да се прикрие участието му в инцидента, удрят на камък. От полицията до момента отказват всякакви подробности по случая с мотива, че се касае за непълнолетно лице. Медията ни обаче ще зададе въпросите по Закона за достъп за обществена информация, водени от принципа, че никой не е над закона в демократична държава, дори да е част от семейството на президента.

Припомняме, че и от президентството опитаха да прикрият случая и обявиха, че той не участвал в купона и дори обвиниха здравния министър проф. Костадин Ангелов в лъжа, тъй като той потвърди информацията, докладвана му от столичната инспекция на РЗИ, която е била на сигнала заедно с полицията заради противоепидемичните мерки. Часове по-късно обаче лъсна истината, че не лекарят, а Радев лъже.

Доведеният баща на един от младежите, присъствали на партито обаче, разкри истината по случая и така като лъжец бе уличен Румен Радев. Писателят Васил Русев избухна в социалните мрежи, удивен от опита да президента на скрие истината, че и да обвинява властите. По думите му синът на Радев не просто е бил там в скандалната ситуация, но и това не е първият път, в който се отличава с агрегивно поведение. „Малтретираше всички в училище, ала никога не беше наказван“, заяви Русев, разбивайки всички лъжи на Румен Радев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ