Дончев разобличи схема на БСП: Ако имате повече от 50 работници, ще ви вземат фирмата

Томислав Дончев

Вицепремиерът и кандидат за депутат от ГЕРБ Томислав Дончев чете и анализира предизборната платформа на БСП, става ясно от негова публикация във фейсбук:

„Ако случайно или нарочно четете Предизборната платформа на БСП и стигнете до стр. 13, ще се натъкнете на следния текст: „Приложение на схема за съучастие на държавата в микро-, МСП за нови предприемачи. Условие: откриване на поне 5 нови работни места и запазването им за 15 месеца. Схемата се прилага за всеки нови 5 работни места“, пише Дончев.

Той разяснява и как според него ще работи тази схема:

„Стартирате собствен бизнес, да кажем в сферата на производството. Назначавате 5 души и държавата ви става съдружник, като купува например 10% от вашето дружество. Бизнесът потръгва и назначавате още 5 работници и понеже „Схемата се прилага за всеки нови 5 работни места“, държавата купува още 10% от фирмата. Не след дълго, назначавате още 10 души и държавата ви е съдружник с 40% от капитала на дружеството. Ако продължим с тази логика, в момента в който назначите 50 души персонал, фирмата ви ще е станала изцяло държавна!“, анализира Дончев.

Това е „възстановяване на нормалните икономически отношения“, както е записано в началото на същия документ, иронизира икономическата програма на БСП Томислав Дончев.

Ако случайно или нарочно четете Предизборната платформа на БСП и стигнете до стр. 13, ще се натъкнете на следния…

Posted by Томислав Дончев on Tuesday, March 9, 2021



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ