Георги Марков най-накрая си призна: Обичам Бойко Борисов!

Георги Марков

Бившият конституционен съдия Георги Марков написа остър коментар в профила си във Фейсбук срещу „Дойче веле“. Повод стана материал на либералната медия, в който ни в клин, ни в ръкав, е засегната темата за консерватизма.

„Дойче веле“ си позволява да обвинява ЕС, задето бил позволил на Виктор Орбан и Бойко Борисов, да станат консерватори.

„Преди време ви съобщих как неолибералката „Дойче веле” беше призовала ЕС да изхвърли Полша и Унгария от общността, та предложих, че е най-добре да ги окупират. Тези дни пък изданието излезе с уникално заглавие „ЕС е виновен, че създаде консерватори като Бойко и Орбан”“, пише гневно Марков.

Ето и цялото му мнение в социалната мрежа Фейсбук:

Преди време ви съобщих как неолибералката „Дойче веле” беше призовала ЕС да изхвърли Полша и Унгария от общността, та предложих, че е най-добре да ги окупират. Тези дни пък изданието излезе с уникално заглавие „ЕС е виновен, че създаде консерватори като Бойко и Орбан”. Разрешителен режим му е майката, казват новите неолиберални комунисти. Веднага Иванчо ми звънна да задам стотина въпроса, ама засега ще задам само четири:

1. ЗАЩО ЕС ДОПУСНА БКП ДА СТАНЕ БСП?

Българските другари и другарки си легнаха на 2-ри април 1990 г., както всяка вечер в течение на 45 години. Легнаха си като КОМУНИСТИ. Сутринта на 3-ти април обаче се събудиха СОЦИАЛИСТИ. Целият този лупинг само за една нощ. Явно ЕС им призна правото на еволюция.

Между другото, 1994 г. посетих Тодор Живков по негово искане в къщата на ул. „Секвоя”. В прав текст му казах, че само той остана комунист и не обърна палачинката. Цялото му Политбюро станаха социалисти. Смя се човекът с типичното „Ха-ха-ха”.

2. ЗАЩО ЕС НАПРАВИ СТАНИШЕВ ШЕФ НА ПЕС?

Уважавам Сергей Станишев, защото е умен и интелигентен, а със съпругата му Моника сме 30 години семейни приятели. Да се сети , че до 1995 г. той е съветски и руски гражданин. Няма как да не е обичал Съветския съюз, но ето, че днес обича Европейския съюз. Затова ЕС го сложи шеф на ПЕС. Има право на еволюция човекът.

3. ЗАЩО ЕС ДОПУСНА ЦАР ДА СТАНЕ ПРЕМИЕР?

Българският цар Симеон Втори изуми Европа и света. Направи партия, взе 2 млн. гласа и ни стана премиер. В ЕС така се сащисаха, че като отиде в Брюксел се чудят как да се обърнат към него , с ”Величество”, или с „господин Премиер”. Затова го нарекоха „господин европеец” и са прави, че дедите му са управлявали цяла Европа. Сетне ЕС направи от цар либерал и Симеон влезе в Либералния интернационал. Еволюция – какво да се прави.

4. ЗАЩО ЕС ДОПУСНА МЕРКЕЛ ДА СТАНЕ ХРИСТИЯНДЕМОКРАТ

Ангела Меркел е активен комсомолец от комунистическото ГДР. Тя, в 1988 г. не е организирала партия за сваляне на комунизма, както Виктор Орбан в Унгария. Не се е чуло и 1989 г., в ГДР, жена на име Меркел да се е провикнала от някой площад „Съветските танкове да си ходят!”, както Виктор Орбан в Будапеща.

На 9.11.1989 г. стотици хиляди германци от Лайпциг, Дрезден и Берлин бяха на улицата с викове „Ние сме народът!” и събориха берлинската стена. Докато източногерманците събарят берлинската стена, Хелмут Кол и Геншер са в Полша, а Ангела Меркел… в сауната. Без антикомунистическо и дисидентско минало след ноември 1989 г., Меркел бързо се ориентира към ХДС и стана християндемократка под крилото на Хелмут Кол. Еволюция – какво да правиш.

А сега за консерваторите Бойко и Орбан:

Бойко никога не е твърдял, че е консерватор. Достатъчно е хитър да знае, че ако в България каже, че е консерватор, ще го свържат с консервната промишленост. Бойко е в ЕНП, защото бие БСП. Четири пъти на парламентарни и четири пъти на евроизбори. При това БСП е в топ 5 на силните социалистически партии в Европа, заедно с румънските, шведските, португалските и испански социалисти (някои, като френската починаха).

Бойко скъса от бой партията на шефа на ПЕС – Станишев и партията на зам.-председателя на Световния социалистически интернационал – Корнелия Нинова. У нас, който бие БСП, се счита за десен. Но Бойко си е центрист. В ЕНП е в центристкото лоби на Лопес. Бойко носи жълтата фланелка в ЕНП. ЕНП толкова сдаде багажа, че премиерите му се броят на пръстите на една ръка. Орбан си замина, Меркел си отива, а не е и шеф на партията си. Затова Бойко стана старейшината на ЕНП, а Мицотакис, Курц, Янша и Пленкович въобще не са му конкуренти.

Колкото до Виктор Орбан, дори Юнкер призна, че е герой. А на всичкото отгоре като унгарец не е свикнал да пита. Унгарците не питаха ЕС дали да въстанат срещу съветските танкове 1956 г. и може би заради това Западът ги предаде и не им помогна, обричайки Източна Европа на комунизъм половин век. Унгарците не питаха ЕС, когато отвориха границата с Австрия и събориха първата тухла от берлинската стена. Орбан беше 10 г. зам.-председател на Либералния интернационал и 10 г. зам.-председател на ЕНП. Но онова ЕНП, което имаше не 170, а 270 евродепутати и не 6, а 16 премиери. И Орбан еволюира още 2014 г., отказвайки се от неолибералния комунизъм. В момента стяга нова европейска десница по оста Рим – Будапеща – Варшава.

П.С.: Вярно е, че съм разкрачен между Бойко и Орбан, което е съвсем нормално. Точно 50 години от 1971 г. съм разкрачен между София и Будапеща. Затова в България си обичам Бойко и „Левски”, а в Унгария – Орбан и „Ференцварош”.

ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ