ОТ ПОСЛЕДНИЯ ЧАС: Лоша новина от Италия, плащаме за политическото малоумие на Румен Радев

румен радев 2

Първият голям проблем около изборите в България е факт, благодарение на политическото малоумие на Румен Радев да ги насрочи на датата, на която е католическия великден!

Сънародниците ни в Италия няма да могат да гласуват, след като за втора поредна година в Италия ще бъде наложен локдаун в дните около Великден, предаде Ройтерс. Точно тогава – на 4-ти април са и изборите за български парламент.

Правителството ва Италия взе решението днес, като се аргументира с ръста на новите случаи на коронавирус.

От 3 до 5 април в цяла Италия магазините, които не продават стоки от първа необходимост, ще бъдат затворени, а гражданите ще могат да излизат от дома си само за да ходят на работа или по здравословни и други неотложни причини.

В голям брой области, включително северната Ломбардия с главен град Милано, почти сигурно ще бъде наложен локдаун още от понеделник заради резкия скок на броя на новозаразените и на настанените в болница с COVID-19.

Италианският кабинет решава за червени зони да бъдат обявявани автоматично регионите, в които за седем дни има средно по 250 нови случаи на 100 хиляди души. Това означава, че всички италиански области, с изключение на Сардиния, Сицилия, Калабрия и Умбрия, ще станат „червени зони“ следващата седмица.

Първият национален локдаун в Италия влезе в сила преди година и продължи 10 седмици. За Коледа бе наложен втори локдаун.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ