Премиерът Борисов на инспекция в Кюстендил: Ще купим руска ваксина, ако я одобри Европа

бойко борисов1

Премиерът Борисов инспектира Кюстендил. Първо провери как работят заведенията в състояние на пандемия. С него са здравният министър проф. Костадин Ангелов, зам.-министърът на благоустройството и регионалната политика Николай Нанков и шефът на Българската агенция на заведенията Ричард Алибегов

„Ние никога не сме противопоставяли бизнеса с образованието. Десетки милиони отиват за мерките, за да могат хората да си работят“, каза Борисов. „Днес е особен ден, защото преди 1 г. беше обявено извънредно положение. Важното за нас беше да отворим, но да работим така, че да не се стига до повторно и трето затваряне“, каза Ричард Алибегов.

„На територията на ЕС могат да се поставят ваксини, само одобрени от Европейската агенция по лекарствата. Ние сме били винаги дисциплинирани. Ако сега руската ваксина бъде одобрена, ние ще вземем и от нея. Китайската не е подала документи в Европейската агенция по лекарствата. Тези апели „Защо Борисов не се обади на Путин, Си Дзи Пин или не“ – мога веднага да се обадя. На нека да одобрят ваксините.

Първи бяха изпитанията на „Астра Зенека“, веднага поръчахме 4 млн.Имаме уверения, че до сряда ще минат всички тестове. До тогава не плащаме. Да напомня на тези, които говорят чисто политически, разликата е в цените. Като в заведенията – ако едното работи на 4 лв, а другото на 12 лв., къде ще си изпиеш кафето“, обясни Борисов.

Алибегов призова да не се поддаваме на провокации, а да се спазват всички епидемични мерки, за да не се стигне до ново затваряне.

Борисов посети и храмовете, реставрирани по време на мандата му. „Трябва да се отнасяме с уважение към всички религии. И джамията трябва да се укрепи“, каза Борисов.

По време нна обхода си в един от храмовете той коментира и Шипка. „Те много обичат да ходят на Шипка, моите опененти, ама всичко е в разруха. сега ще им го направим“, каза Борисов.

„Не знам дали знаят хората, че навремето римските войници са идвали да се лекуват от водата в Кюстендилско. Всеки ден се моля с нашите най-либерални мерки да изкараме. Не като нашите съседи, където са пълен блокаж. Мисля, че след 2 – 3 седмици ще минат нещата“, обобщи Борисов.

Премиерът посети спортната база в града. Според кмета Петър Паунов всяка вечер около 100 деца идват тук. Ще се направи сауна и всички удобства за младите спортисти.

„Искам да благодаря на българските, турските и гръцките граничари. Само тази нощ имаме над 200 възпрепяствани нелегални мигранти да влязат в страната. Средно на денонощие тези юници възпират между 150 – 200 нелегални мигранти. И това са години наред. Имаме както славни лекари, така и граничари. Та България да забрави за нелегалните мигранти. Много добре работи и контраразузнавателната им дейност на граничарите“, каза Борисов по време на посещението си на ГКПП-Гюешево.

ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ